Skip to main content
Women in Tech

Women in Technology Scholarship

Zonta viert haar 100 jarig bestaan met een 4e scholarship: The Women in Technology Scholarship, een studiebeurs.

 

Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in Informatie-technologie en andere STEM vakgebieden. Hier moet verandering in komen als we willen dat mannen en vrouwen gelijke kansen krijgen. Zonta International wil daarom vrouwen helpen die een opleiding, carrière of een leidende rol in de IT nastreven met de Women in Technology Scholarship.

 

Elke lokale zonta club kan zijn eigen scholarship weggeven en Zonta Club Brussel Zavel geeft met trots een scholarship aan een getalenteerde vrouw in de technologie.

 

De wereldeconomie, het bedrijfsleven en de wetenschappen worden steeds meer gedigitaliseerd en deze ontwikkelingen ontwrichten de samenleving en bekende maatschappelijke processen. Vrouwen zijn echter nog steeds grotendeels ondervertegenwoordigd in het domein van de informatietechnologie. Om een wereld te creëren waarin mannen en vrouwen gelijke kansen hebben, moeten vrouwen een actieve rol spelen in informatietechnologie en informatietechnologische ontwikkelingen. Zonta International bood in 2019 een nieuwe Zonta International Women in Technology Scholarship aan om vrouwen aan te moedigen onderwijs, carrièremogelijkheden en leiderschapsrollen in informatietechnologie na te streven.

 

Voor de lancering van dit proefprogramma heeft de Zonta International Foundation $108.000 aan beurzen toegekend: 30 districts- / regiobeurzen van $2.000 elk en zes internationale beurzen van US  8.000 elk.

 

De volgende ronde van beurzen wordt toegekend in 2021. Zonta Club Brussel Zavel zal in 2021een clubprijs in dit kader toekennen. De clublaureate wordt automatisch kandidate voor de beurs op districtsniveau (onder voorbehoud van goedkeuring door de club board/leden). Meer informatie over bijgewerkte deelnamevereisten en de aanmeldingsperiode wordt binnenkort gepubliceerd.