Skip to main content
JMK

Jane M. Klausman Women in Business Scholarship

Vrouwen hebben reeds grote stappen gezet in opleiding, carrière en leiderschapsrollen. En toch zijn vrouwen nog een minderheid in de ‘top’ van de business wereld ; een publicatie van eind 2019 van Catalyst toont aan dat 21.2 % vrouwen zijn in de raden van Bestuur van S&P 500 en maar 5,2% hebben een vrouwelijke CEO. 

Het doel van Zonta International is meer gender gelijkheid te ondersteunen. Daarom is deze scholarship "Jane M. Klausman (JMK) Women in Business programma" opgestart om jonge vrouwen te helpen in het behalen van hun undergraduate en/of master graad in business management en dan verder door te kunnen groeien.

Dit moet jonge vrouwen helpen de gender barrières van “schoolroom” tot “boardroom of management room” te overbruggen.  Het Jane M. Klausman Women in Business Scholarship programma bestaat reeds sinds 1998. Momenteel worden er 32 scholarships van elk US$2,000 op district level toegekend, en 6 internationale scholarships ter waarde van US$8,000 elk toegekend.

Op deze manier heeft Zonta reeds 602 Scholarships, voor een totaalwaarde van US $1.400.000 toegekend, dit aan 460 vrouwen uit 57 landen.

VOOR WIE ?

Iedere vrouw van iedere leeftijd die een programma van business volgt met een major in accounting, economics, finance, business management, marketing, operations management, human resources management, international business, of entrepreneurship aan een erkende universiteit of hogeschool, en welke een uitstekend groeipotentieel toont in één van deze domeinen, kan hier aan meedoen om de award te halen. 

Studenten moeten wel reeds hun 2e jaar bachelor gestart zijn voor ze zich kandidaat kunnen stellen en dat kan ook nog tot het laatste jaar Master. Kandidaturen worden enkel aanvaard als u nog niet afgestudeerd bent in december van het jaar dat u de applicatie instuurt. Dit betekent voor de volgende zending december 2021. Eenmaal u de prijs gewonnen hebt, mag u niet een 2de maal deelnemen.

Meer details vindt u op deze pagina van de internationale site van Zonta, samen met het te gebruiken Application Form: www.Zonta.org/jmkscholarship.

Wij, Zonta Club Brussel Zavel,  zien graag jullie applicaties van de universiteiten/hogescholen  van Brussel en Leuven tegemoet. De nieuwe documenten zullen in januari 2021 op onze site beschikbaar zijn of op de internationale site Zonta.org. Maar u kan nu alvast een kijkje nemen wat wij vragen van uw kandidatuur.

Om in aanmerking te komen voor het winnen van de Jane M. Klausman Women in Business Scholarship moet u uw applicatie sturen voor eind mei naar onze Club. Wij sturen 1 kandidaat door vanuit onze Club naar het niveau van het District dat dan op zich de beoordelingen maakt van alle kandidaten via een district evaluatiecomité.

Daarna kan 1 kandidaat per District ook nog meedingen naar de internationale prijs waarvan er 37 worden weerhouden.  

Recente winnaars 

Kaat Lambrechts werd in 2021 geselecteerd als één van de winnaars van deze award. Lees meer hierover hier.

In april 2023 werd Elisabeth Dumortier (HEC Versailles) geselecteerd als winnaar van dit scholarship.